Warstwowa sałatka brokułowa
1 brokuł
2 czerwone cebule
1/2 puszki kukurydzy
4 ogórki konserwowe
1 papryka konserwowa
kostka fety
100 g słonecznika
sos:
jogurty grecki light
łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, słodka papryka, chilli
Brokuła ugotować na parze, pokroić w małe cząstki i włożyć na dno miski. Na brokuła dać połowę sosu. Kolejna warstwa to posiekana cebula, odsączona kukurydza. Na kukurydzy położyć warstwę składającą się z ogórków i papryki pokrojonych w kostkę. Na tą warstwę położyć drugą połowę sosu, na sos poukładać pokrojona w kostkę fetę. Słonecznik podprażyć na patelni, gdy ostygnie posypać całą sałatkę.
Sos: jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym czosnkiem oraz przyprawami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz