piątek, 1 maja 2015

Domowy fast food - fishburger

Uwielbiamy rodzinnie hamburgery, ale 2 osobom niejedzącym mięsa zaserwowałam fishburgery, wypadło na łososia. Bułki tym razem kupne, niestety z braku czasu.


Domowy fishburger

filet z łososia
sól i pieprz świeżo mielony, słodka papryka, chilli
dodatkowo:
rukola
czerwona papryka
zielony ogórek
pomidor
czerwona cebula
sos czosnkowy lub inny ulubiony
bułki

Łososia pokroić na porcje pasujące do bułki i przyprawić solą, pieprzem i paprykami. Smażyć krótko na teflonowej patelni, tylko do ścięcia się ryby (po jakieś 5 minut z każdej strony).
Przekrojone bułki podgrzać w piekarniku, spody posmarować sosem, na sos położyć sporo rukoli, na niej układać warzywa w dowolnej kolejności, warzywa polać sosem i na koniec położyć rybę, przykryć wierzchem bułki. Fishburger gotowy.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz