Potrawka a'la chilli con carne bez mięsa
3 cebule
3 duże ząbki czosnku
pół paczki mrożonej marchewki pokrojonej w kostkę
puszka pomidorów pokrojonych
500 ml przecieru pomidorowego
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
garść brązowej soczewicy
garść czerwonej soczewicy
łyżeczka bulionu w paście (własnej produkcji)
przyprawy: sól, pieprz, chilli, kumin, 4spises, mielona trawa cytrynowa, garam masala, lubczyk
Cebulę posiekaną zrumienić na oleju rzepakowym, dodać czosnek, wrzucić soczewicę obydwa rodzaje i podsmażyć, przełożyć do garnka, dodać pomidory, przecier, przyprawy i jak się soczewica dogotuje to dodać odsączoną kukurydzę i fasolę. Podałam z ryżem ugotowanym osobno.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz