Sokolica w kuchni |
450g mrożonego szpinaku
4 jajka
przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek
200 g twarogu (u mnie emilka 0%)
koperek
1 -2 łyżek jogurtu naturalnego
150 g wędzonego łososia
przyprawy: sól, pieprz.
Rolada: szpinak
poddusić na patelni teflonowej, przyprawić do smaku, osączyć na sitku. Do szpinaku wmieszać żółtka a na koniec pianę ubitą z białek.
Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, słodką i ostrą papryką. Rozsmarować masę na blaszce (tej dużej oryginalnej z piekarnika) wyłożonej
papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 200 stopniach. Lekko ostudzić.
Nadzienie: ser
wymieszać z jogurtem, przyprawić solą, pieprzem i koperkiem. Masę rozsmarować na szpinakowym cieście, na wierzchu ułożyć łososia. Zrolować.
Zawinąć w alufolię i wstawić do lodówki na min. 2-3 godz. (najlepiej zrobić ją dzień wcześniej).
Sokolica w kuchni |
Sokolica w kuchni
Smacznego!
|
Sokolica w kuchni |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz