czwartek, 13 listopada 2014

Krem pomidorowo - paprykowy

Dobra zupa to jest to co uwielbiamy zwłaszcza jesienią i zimą. Dziś piekłam paprykę na pastę do kanapek (przepis wkrótce) i specjalnie upiekłam więcej z myślą o takiej zupie.


Zupa krem pomidorowo - paprykowy

puszka pomidorów 
1 czerwona pieczona papryka
suszona  lub mrożona włoszczyzna
łyżka bulionetki warzywnej własnej roboty
ok 300 ml wody
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka wędzona, pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim, hot&spicy, bazylia

Pomidory, warzywa, obraną paprykę, czosnek, bulionetkę, wodę zagotować i zmiksować. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem, makaronem lub grzankami (u mnie własnej produkcji z pełnoziarnistego pieczywa).





Smacznego

1 komentarz: