poniedziałek, 23 marca 2015

Kolejna pasta - tym razem wegetariańska z awokado

Samodzielnie awokado u mnie w domu nie przejdzie, ale w pastach, koktajlach cała rodzina uwielbia. Ze względu na to, ze jest ono tak zdrowe i zawiera cenne tłuszcze od czasu do czasu staram się coś z awokado zrobić. Tym razem padło na pastę z awokado, jajek, aromatycznych przypraw.


Pasta z awokado i jajek

3/4 awokado
1 1/2 jajka na twardo
ok. 100g serka wiejskiego light
łyżeczka musztardy
przyprawy: sól, pieprz, chilli, tikka curry, wskład której wchodzą: czosnek, papryka, cynamon, imbir, cebula, kolendra, pieprz, papryczka chilli, kardamon, liście kolendry, kminek, goździki (moja firmy Vitasia z Lidla)

Wszystkie składniki wraz z przyprawami zmiksować w blenderze. Powstała pasta/dip jest świetnym dodatkiem do kanapek, chrupkiego pieczywa, warzyw.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz