piątek, 27 marca 2015

Pasta z resztki piersi z kurczaka

Pozostajemy w temacie past do pieczywa. Po obiedzie została połówka jednej piersi z kurczaka, za mało na obiad nawet dla mojego największego niejadka, młodszej córki. Wczoraj kupiłam awokado i tak powstała fajna pasta do smarowania pieczywa. Jest idealna zarówno do pieczywa, jak i krakersów, chrupkiego pieczywa czy jako dip do warzyw.


Pasta z piersi kurczaka i awokado

1/2 piersi z kurczaka ugotowana
1/3 awokado
1 jajko na twardo
ok. 100 g serka wiejskiego light
garść roszponki
łyżeczka musztardy
przyprawy: sól, pieprz, dużo słodkiej papryki, chilli.

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować, przyprawić do smaku i na koniec dodać kilka kropli cytryny, ze względu na awokado, żeby pasta nie ściemniała.





                                              Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz