Robię 2 wersje szparagów
1. zawijam po 2 szparagi w plasterek szynki i tak je grilluję
2. a od kiedy córka nie je mięsa kładę na sam koniec pieczenia plasterki sera żółtego.
Uwielbiamy szparagi do tego stopnia, że jak ostatnio zrobiłam marynatę z chilli (dla mojej rodziny chilli jest za ostre nawet w małych ilościach) to popijali litrami wody, ale nikt nie oddał ani 1 szparaga :-)
Grillowane szparagi
marynata:
olej rzepakowy
ocet winny biały
żółty ser w cienkich plasterkach
przyprawy: ja za każdym razem daję inny zestaw, tym razem: sól, pieprz ziołowy i papryka słodka
Składniki marynaty mieszam i wkładam do niej obrane szparagi. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i szparagi grilluję w piekarniku w 210 st na funkcji grill.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz